måndag 1 november 2010

Pepparkaksrulltårta med Saffranskräm

Om jag tänker på annat än mat och fika just nu ????
Tja, svara själva.  *skratt*
Jag har aldrig varit så intresserad av mat som nu när jag inte ska ?!
Helt absurdt.
Jag har ju inte haft nån höstfika och inte lär det bli nån heller.
Inte har vi firat Prinsens stora 1-årsdag och inte Olivers 6-årsdag.
Matte är en dålig Matte.  :-(
Dessutom brukar jag alltid ha adventsfika.
Det är så mysigt.
HÄR hittar ni iallafall den här.


Det här behöver du
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 msk pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver 


GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kryddor och bakpulver i en skål och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en mindre bakplåtsklädd långpanna ca 20*30 cm. Grädda i 200 grader ca 15 min. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, dra av bottenpappret, täck med en bakduk och låt svalna innan du brer på krämen.


* Du kan givetvis använda en större form till rulltårtan. Själv föredrar jag en mindre för att få mer höjd på kakan. Därmed blir det inte alltid en ”rulle” av krämen man fyller rulltårtan med, men det är absolut lika gott för de! Dra av några minuter på gräddningstiden om du använder en större form.


Saffranskräm :
2,5 dl kesella (10%)
1 ask philadelfiaost (200 gram)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt 0,5 gram saffran (malen) 


GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna till saffranskrämen. Bred på rulltårtan när den svalnat något och rulla ihop. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar