Kladdpepparkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna. Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.
Jag tog en deciliter mindre strösocker än det står där. Tyckte inte det behövdes så mycket socker.
Istället tog jag ett extra ägg. Om det hade nån betydelse vet jag inte, men lite mer protein lät nyttigt. haha
Här kommer Glöggrädden också om ni vill prova den.
1 msk glögg per dl grädde Prova dig fram.
Vispa grädden rejält hårt innan ni häller på glöggen.
Jag finns här på bloggen och min mailadress finns där, så ni kan höra av er en stund innan jag ska komma. *ler*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar